Kvartet Zdenka Ivanušića [Zagreb / HR]

Biografija

Kvartet Zdenka Ivanušića osnovan je krajem 2003. godine. To je tipični mali jazz sastav, a okuplja mlade glazbenike iz Hrvatske i Slovenije. Glazbeno i repertoarno kvartet se temelji na autorskim kompozicijama vođe kvarteta, prilagođenim materijalom iz mapa poznatih jazz velikana i opće poznatih jazz standarda. Stilski Kvartet Zdenka Ivanušića spada u suvremeni mainstream jazz. U tim okvirima nastoje se pomaknuti granice ritmičkih i harmonijskih parametara iz čega nastaje jedinstveni glazbeni izričaj. Zdenko Ivanušić (1967.) – diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dinamičan je član hrvatske glazbene scene od 1990., vođa vlastitih sastava i tražen gost u različitim ansamblima i sastavima. Voditelj je Donna Lee Saxophone Quarteta. Surađuje s poznatim hrvatskim glazbenicima kao što su Zvonimir Bučević – Buč (The Bučers), Dudo Vorih, Ladislav Fidri (Super Session All Stars Big Band), Miro Kadoić (Mirokado) i s popularnim sastavima: Brain Holidays (reggae), Flyer (pop), Soul Train (p-funk). Nastupao je s brojnim svjetskim glazbenicima kao što su Randy Brecker, Bob Mintzer, Don Menza, Bobby Shew, John Riley, Earl Gardner, Peter Herbolzheimer, Kevin Mahogany, Barbara Denerlein i drugi. 

kvartet-z-i-article-02

Elvis Penava (1980) – završio studij jazz gitare na University of Music and Dramatic Arts u Grazu, Austrija. Bio je član nagrađenog ansambla Jujuphonics (Biberbach Jazzpreis) i Europskog jazz orkestra na 2006 turneji koju je vodio Barry Forgie (Denmark, Sweden, Germany, Netherlands, England, Wales, Scotland). Stalni je član HGM Jazzorkestra Zagreb u okviru kojeg je nastupio s mnogim zvijezdama europske i svjetske jazz scene. Dobitnik je nagrade STATUS 2008 za najboljeg jazz gitarista.

kvartet-z-i-article-04

Bruno Domiter (1980.) – apsolvent je u klasi prof. Howarda Curtisa na Jazz Univerzitetu u Grazu. Na seminarima se dodatno školovao kod prof. Johna Rileya. Zadnjih nekoliko godina svirao je u različitim manjim sastavima: Boško Petrović kvartet, Mih group, EzlEk. Najviše vremena svira u big bendovima (Big band Radlje, Toti big band Maribor, Kug big band Graz, Big band Slovenska Bistrica). Stalni je član HGM Jazzorkestra Zagreb u okviru kojeg je nastupio s mnogim zvijezdama europske i svjetske jazz scene.kvartet-z-i-article-03

Zvonimir Bučević Buč – od 1981. do 1985. studirao na pariškoj jazz-akademiji Institute Art Culture Perception (umjetnički ravnatelj prof. Alan Silva). Kao studijski glazbenik surađuje s poznatim imenima hrvatske glazbene scene – Prljavim kazalištem (Dani ponosa i slave), Vannom (Ispod istog neba), Darkom Rundekom (Apokalipso), Dinom Dvornikom (Enfant terrible), Oliverom Dragojevićem (Vrime), Massimom, Songkillersima i brojnima drugima. Kao član najpoznatije hrvatske rock grupe Parni Valjak, djeluje od studenog 2000. godine. Nakon prekida u radu grupe Parni Valjak, početkom 2006. osniva vlastiti sastav The Bučersi.

Sluzbeni web: http://www.zdenkoivanusic.com/quartet/hr

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *