Shadrwan Code

Shadrwan Code, grupa sastavljena od nekih clanova grupe Zabranjeno pusenje i dijela clanica zbora zagrebacke dzamije Arabeske, polako finalizira svoj prvi album u Denykenovom studiju. Izlazak albuma ocekuje se krajem ljeta.

Kako bi izlazak albuma docekali sto spremniji, od danas, 17.3.2009. godine online je i web stranica sa svim osnovnim podacima o grupi.

Web stranica Shadrwan Code-a je na linku: http://www.shadrwancode.com

Svoj prvi nastup nakon proslogodisnjeg nastupa na Bascarsijskim nocima u Sarajevu, grupa ce odrzati, isto tako u Sarajevu, a povodom svecanog otvaranja BBI Centra, na dan grada Sarajeva, 6.4.2009. godine.

Kako je ovo prvi press release vezan uz grupu Shadrwan Code, ispred managementa grupe uputio bih jednu molbu svim medijskim djelatnicima kao i postovateljima dosadasnjeg rada svih ukljucenih u ovaj projekt.

Grupa Shadrwan Code je projekt potpuno glazbeno i stilski nevezan uz rad grupe Zabranjeno pusenje. U grupi Shadrwan Code je dio clanova Zabranjenog pusenja i dio clanica zbora zagrebacke dzamije Arabeske.

Ovim putem molim, a da bi se izbjegle nedoumice kod publike da se Shadrwan Code, Zabranjeno pusenje i zbor Arabeske ne tretiraju i prezentiraju kao isti projekti. Naime, na nastupima grupe Shadrwan Code izvodit ce se iskljucivo program grupe Shadrwan Code bez pjesama Zabranjenog pusenja i bez pjesama koje u svom repertoaru imaju Arabeske.

Album ciji se izlazak ocekuje u narednih nekoliko mjeseci stilski ce najvise podsjecati na pjesmu „Kad procvatu Behari“, a koja je aranzirana i snimljena za potrebe filma Jasmina Durakovica „Nafaka“. Rad na soundtracku za taj film je i iznjedrio Shadrwan Code. Pjesmu i spot mozete cuti i pogledati na linku:

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *