Zoran Čalić, Berislav Blažević i Alen Tibljaš, članovi Majki, nominirani su za prestižnu nagradu Status 2009..

Zoran Čalić, Berislav Blažević i Alen Tibljaš, članovi Majki, nominirani su za prestižnu nagradu Status 2009.. 

Podsjetimo, Majke su se prošle godine vratile u velikom sjaju te su nakon nekoliko iznimno uspješnih koncerata objavili i dvostruki album ‘Unpluggged’ koji je obilježio 2008… Nakon toga, objavljen je DVD, a u pripremi je LP izdanje!

Zoran Čalić nominiran je u kategoriji br. 1 ‘ELEKTRIČNA / AKUSTIČNA GITARA’

Alen Tibljaš u nominiran je u kategoriji br. 4 ‘BUBNJEVI’

Berislav Blažević nominiran je u kategoriji br. 3. ‘KLAVIJATURE’ 

NAGRADA STATUS 2009. – OBJAVLJENE NOMINACIJE I DOBITNICI POSEBNIH PRIZNANJA

Završeno je on-line glasovanje za nagradu “Status 2009.” Nakon perioda u kojemu ste mogli dati svoje glasove instrumentalistima koji su se po Vašem mišljenju najviše istakli u protekloj godini, te komisije za kategorije jazz glazbe koja je odradila svoj posao, donosimo Vam nominirane u svim kategorijama.

Status: nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje nagradu Status za najbolje instrumentaliste. Ovogodišnja je dodjela trinaesta po redu: za Status su mogli biti predloženi instrumentalisti, redovni članovi Hrvatske glazbene unije, koji su u protekloj godini objavili vlastita izdanja ili su gostovali na albumima drugih izvođača.

Dobitnike nagrade u 19 kategorija – od čega je 11 kategorija jazz glazbe – biraju njihovi kolege glazbenici. Pravo glasa u kategorijama zabavne, pop-rock, urbane, narodne i etno glazbe imaju svi članovi Hrvatske glazbene unije, putem web-stranice nagrade. Za ovogodišnju je dodjelu u tim kategorijama predloženo 235 instrumentalista, a nominirana su 24.

Jazz glazba: 1998. uvedene su posebne kategorije jazz glazbe u kojima nominirane i dobitnike tajnim glasovanjem bira posebna komisija u kojoj su najugledniji hrvatski jazz glazbenici – dosadašnji dobitnici dviju ili više nagrada Status u kategorijama jazz glazbe. Komisijom je niz godina predsjedao proslavljeni hrvatski jazz gitarist i višestruki dobitnik nagrade Status Damir Dičić, a nakon njegove smrti tu je ulogu preuzeo Neven Frangeš, koji je ovu nagradu i sam osvojio više puta. U znak sjećanja na prerano preminuloga predsjednika HGU-a, od 2006. kategorija jazz glazbe Električna gitara nosi ime “Damir Dičić“. Ove su godine u kategorijama jazz glazbe predložena 63 instrumentalista, a nominiran je 31.

Glazbenik godine: I ovogodišnji će dobitnici nagrade Status među sobom birati naj-instrumentalista, kolegu za kojega smatraju da je svojim talentom i umijećem posebno obilježio prošlu godinu. Lani je ovo priznanje dobio gitarist Elvis Penava.

Info: Flyer.pdf

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

1 Response

  1. 06/04/2009

    […] 06.04. ponedjeljak // dodjela nagrada HGU-a – Status // boogaloo 16.04. četvrtak // Steve Lukather (U.S.A.)  // the Best VN:F [1.1.7_509]samo sekund…Ocjena: 0.0/5 (0 glasova )  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *