Autumn For Free [Cetinje / CG]

Biografija

Autumn for free je alter rock band iz crne gore. Nastao je 2007. kada su Ivan Marovic, Dusan Vulekovic i Nino Mirosevic odlucili i kada su im uslovi konacno dozvolili da ozive raniju dugogodisnju saradnju iz kotorskog benda “Drugi dan na zemlji” (CD/MC “Antimon” REX records Beograd – 2001). U novembru se bendu prikljucuje se i bubnjar Blazo Tatar sa Cetinja. Autumn for free snima prvi demo, 4 pjesme, u februaru sledece godine.

Rock i pogotovo alternativna scena u Crnoj Gori a i u regionu nije dovoljno razvijena da podrzi bend koji radi iskljucivo autorsku muziku i koji nije spreman na komercijalne kompromise. Bend sve aktivnosti vezane za snimanje, probe, svirke i slicno realizuje manje vise u sopstvenoj reziji i o svom trosku. U ljeto Nino odlazi na brod i bendu se prikljucuje basista i graditelj gitara sa Cetinja Ivan Pejovic. Do kraja 2008. Autumn for free nastupa na nekoliko koncerata i klubskih svirki i polako gradi probranu grupu slusalaca. 

autumn-for-free-article-02

Pocetak 2009. Autumn for free docekuje u studiju i pocinje sa snimanjem materijala za album.  Studio “Gluho kolo” koji je Ivan Marovic konacno uspio da sklopi u Tivtu sada je dom benda. Snimanje albuma je danas u zavrsnoj fazi, ali prognoza zavrsetka obimnog posla je nezahvalan posao. Na albumu ce se naci desetak pjesama i predstavljace cjelinu koja zaokruzuje dosadasnji rad Autumn for free i pruza odskocnu dasku za nastavak rada i dalju evoluciju muzickog izraza benda.

autumn-for-free-article-03

Paralelno, u Crnoj Gori se konacno desava mali revival rock scene. Sve je vise svirki i klubova koji su spermni da ih organizuju, gostovanja bendova sa strane su cesta, a i pokazalo se da postoji veoma raspolozena publika, a i brojna – srazmjerno velicini zemlje, tako da i Autumn for free nastavlja sa koncertima, vec 26. 4. nastupom na Open Sound festivalu u Podgorici.

Autumn For Free čine:

Ivan Marovic [gitara / klavijature]
Ivan Pejovic [bass]
Blazo Tatar [bubnjevi]
Dusan Vulekovic [gitara / vokal]

Audio: Odrina

Audio: Mrtav piksel

Audio: Kruzni hod

Sluzbeni web: http://www.myspace.com/autumnforfree

Booking: autumnforfree@gmail.com

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +1 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
Autumn For Free [Cetinje / CG], 100% based on 1 rating

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *