Zločin i plazma [Kruševac / SRB]

Biografija

Bend Zločin i plazma iz Kruševca zvanično postoji od aprila 2004. godine, ali se za rodjendan benda vezuje datum prve svirke, a to je 10. 06. 2004. godine. Zločin i plazma počinje kao bend koji uglavnom radi obrade raznih punk i hardcore grupa, sa samo 2 autorske stvari. Ubrzo se na njihovom repertoaru pojavljuje još autorskih stvari koje vuku korene od old school punk-a. Zvuk benda evoluira tokom rada, lagano poprimajući konačan oblik, koji je sada daleko od prvobitnog zvuka. Postava se menjala kao i brojnost članova, tako da danas  Zločin i plazma nastupa kao četvorka: Strale – solo gitara, prateći vokal, Žile – bubanj, Giga – bas, Stewa – vokal i ritam gitara, a od prve postave benda ostaju samo braća Strale i Stewa.

Na leto 2007. bend snima svoj prvi singl “Unreal”, koji se ubrzo našao na myspace stranici benda. Ovu pesmu su članovi benda snimili i producirali sami.

U avgustu 2008. nastupaju na čačanskom demo festivalu (čačanska gitarijada) i odnose prvo mesto za najbolji bend i najbolju svirku, što im dodatno daje motivaciju da još napornije rade. Prvo mesto je uključivalo pehar, novčanu nagradu i snimanje spota, ali bend nije dobio ništa od navedenog zbog loše organizacije.

article-zlocin-i-plazma-01

Na jesen 2008. bend ulazi u studio “WildCat” u Kragujevcu, gde snima 11 autorskih stvari za svoj prvi album pod nazivom “Private prison”. U attachment-u mejla se nalaze 3 pesme sa ovog albuma, od toga je jedna (“Reborn”) uradjena u saradnji sa Sašom Ognjanovićem – Saletom iz poznatog kruševačkog benda Scarps, koji u pesmi gostuje kao glavni vokal.

article-zlocin-i-plazma-03

Muzika benda Zločin i plazma posle punih 5 godina rada je daleko kompleksnija od muzike koju je bend u početku svirao, a najviše podseća na progressive rock sa elementima hardcore-a i metala.

Članovi:

Strahinja Živković-Strale [solo gitara / prateći vokal]
Živko Obradović-Žile [bubanj]
Igor Mladenović-Giga [bass]
Stevan Pavlović-Stewa [ritam gitara / glavni vokal)

Audio: Path

Sluzbeni web: http://www.myspace.com/zlociniplazma

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +1 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
Zločin i plazma [Kruševac / SRB], 100% based on 1 rating

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *