Kraljevski Apartman [Beograd / SRB]

Biografija

Na nagovor i uz podršku drugova iz Riblje Čorbe, krajem 1996, Zdravković i Lalović osnivaju bend koji će pokazati klincima šta je pravi Rocki nazivaju ga “Kraljevski Apartman”. Kao gosti na turneji Riblje Čorbe sviraju veliki broj koncerata i shvataju da itekako ima publike željne pravog, poštenog i čvrstog zvuka. Beskrupuloznim rokerskim stavovima bend je stekao kultni status, ali lider i glavni kompozitor benda Zoran Zdravković shvata da je potencijal benda veći.

Na žalost, tadašnji izdavač, kao i sadašnji nije imao želje da bendu na adekvatan način pomogne u promociji i Zdravković odlučuje da potraži novu izdavačku kuću. 2000 godine u produkciji “Rock Express Recordsa” izlazi drugi album “Izgubljen u vremenu” koji postaje jedan od najtiražnijih albuma te sezone i do današnjih dana postiže fantastičan tiraž za domaće uslove. Brojni koncerti i pažnja medija cementiraju pozicije benda koji postaje predvodnik novog talasa YU hard ‘n’ heavy pokreta.

article-kraljevski-apartman-02

Posredstvom brojnih internacionalnih kontakata album je distribuiran u 20-tak zemalja, od Japana do Rusije i Meksika. Pozitivne recenzije se pojavljuju u mnogim evropskim časopisima i fanzinima, a bend daje intervjue i za nekoliko prestižnih Čeških, Slovačkih i Poljskih časopisa.

article-kraljevski-apartman-03

U svojoj intenzivnoj biografiji imaju upisane nastupe ispred legendi svetske hard rock muzike Deep Purple i White Snake, kao i velikana domaće rock scene Riblje Čorbe.

Clanovi:

Zoran Zdravkovic-Kiza (solo gitara)
Zoran Lalovic-Lotke (vokal)
Zoran Radovanović-Baki (bubnjar)
Milos Nikolic (gitara)
Ratke (bas gitara)

Diskografija:

“Čuvar tajni” [2008. godine u izdanju PGP – RTS]
“10 godina sa vama – Live SKC” [2005. godine u izdanju PGP – RTS]
“Ruka Pravde ” [2004. godine u izdanju PGP – RTS]
“Rocker” [2002. godine u izdanju Rock Express Records]
“Izgubljen u vremenu” [2000. u izdanju Rock Express Records]
“Long Live Rock’n’Roll” [1997. u izdanju Rock Express Records]

Video: Ruka Pravde

Sluzbeni web: http://www.kraljevski-apartman.com

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

4 Responses

  1. roker says:

    ma ljudi su stvarno nesto extra

  2. Ludi Kure says:

    lud sam za njima… kraljevsi su… jedva čekam novi album na proleće 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *