VRLO DOBAR FESTIVAL

Vrlo Dobar Festival je, nažalost moram reći, jedan od rijetkih događaja u gradu koji promovira ono što bi trebalo da bude urbana muzika i urbana kultura većih masa. Do sada održan je jedan ovakav „festival“, stavljam ga pod navodnike jer ipak nisam siguran koliko se može okarakterizirati kao festival jer ipak traje, i opet ta riječ „nažalost“, samo jedan dan. Ipak, VDF već drugu godinu nudi pregršt fenomenalnog zvuka, nažalost još uvijek alternativne scene sa prostora cijelog Balkana/Evrope pa čak i svijeta ako uzmemo sastav Kultur Shocka koji će da nastupi ove godine. Već se mogu okarakterizirati tako jer za razliku od prošle godine tu imamo bendove koji nisu striktno iz BiH tako na gurmanskom meniju za sve miljenike odličnog zvuka i sjajne atmosfere, ove godine imamo :

  1. KULTUR SHOCK
  2. ELVIS JACKSON
  3. ATHEIST RAP
  4. SUPERHIKS

Za sve vas koji su, uključujući i mene, ljubitelji dobre svirke ali u isto vrijeme fenomenalne atmosfere pune „nekontrolisanih skokova“ od muzike koja vas naprosto pokreće da plešete i pjevate, svakako morate posjetiti Dom Mladih 4.decembra 2009.

Jedan od zaista rijetkih dešavanja koji masu povampirenu za turbofokom baca bar na jedan dan u zaborav, a zaslužuje samo pohvale. Moram da navedem da ne pokušavam da budem PR VDF-a i da me niko neće platiti zato što ovako pišem, i zaista vas iz sveg’ glasa pozivam da dođete i učinite svojim ušima i duši uslugu, te odete pune kese emocija i pričom za unuke, a to vam obećavam.

Budite mi lijepi, zdravi i pametni

Vrlo Dobar Festival na Pljugi: http://pljuga.com/2009/11/08/vrlo-dobar-festival-u-domu-mladih-sarajevo/

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *