Crveni Bombarder [Hamilton / CND]

Biografija

Bend je nastao negdje u ljeto 2000 u prelijepom Hamiltonu (predgradje Toronta). Cetiri ambiciozna padavicara sa zeljom ali bez konkretnog cilja zapocinju gnjaviti goste Pisces Cafe-a skoro svaki vikend.  Nakon nekoliko zanimljivih nastupa koji i nisu bas za pricu pocinje se polako radjati ideja o originalnim pjesmama. Ubrzo zatim se stvaraju neke pjesme a uporedo sa tim bend nastavlja skidati odabrani repertoar koji ne pomaze bas puno u popularizaciji Crvenog Bombardera. Kada smo shvatili da raja samo ponekad pljesne rukicama poslije pjesama kao “Dobro se osjecam”, “Sit gladan” ili “Kurvini sinovi” bend se polako povlaci sa tezge i ozbiljnije radi na albumu.

Negdje 2002 izlazi i taj prvi album “Novo doba” na koji strasno ponosni. Poslije promocije albuma, EKV Tribute koncerta sa ostalim bendovima iz okoline i jos kamaru svirki, bend polako prestaje sa radom. Clanovi benda odlaze u nove pohode kao sto su BAS Projekt, Ides of March, VIS Stakors i Mad in Craft. 

Crveni Bombarder čine:

Alen [vokal]
Vladan [bubanj]
Darko [bass]
Drazen [gitara]
Davor [klavijature]

Diskografija: 

Novo Doba [2003]

Video:

Klaustrofobija

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

2 Responses

  1. Ljiljana says:

    Bravo majstori samo tako nastavite kad ce koncerti po Evropi mi smo zeljni dobre svirke a vi ste pravo cudo moj sin Sendi je posebno odusevljen sa bubnjarom Vladanom kaze isti moj rodjak iz Kanade.

  1. 01/03/2009

    […] famoznog HC sastava SKOYS i basista Crvenog Bombardera mrtvi pijani odlucuju ostvariti svoje punk snove i tako nastaju Stakorsi.  Ubrzo im se pridruzuje […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *