Srčani Udar [Niagara Falls / CND]

Biografija

U Aprilu 2006 g. izdat je prvi album rock grupe Srčani Udar iz Kanade, sa bivšim frontmenom legendarnih Divljih Jagoda i Bijelog Dugmeta, Alenom Islamovićem.

Album “Mrtvo Hladno”, predstavlja jednu kombinaciju balkanskog melosa, sa dozom modernog američkog rocka.

”Mrtvo Hladno” sadrži 11 kompozicija, a kao bonus uz CD uključen je i DVD sa 2 spota i 30 minutnim dokumentarnim filmom o snimanju albuma, iza scene, intervjui sa bendom i producentima grupa “Deep Purple” i “Aerosmith”, koji su radili sa Srčanim Udarom na albumu “Mrtvo Hladno”.

Velika udaljenost Alena Islamovića (ili nas), onemogućavala je bendu da funkcioniše u maksimalnom kapacitetu, što se par puta odrazilo na pomeranje dugoocekivane severno-americke turneje. Nakon bezbroj ponovnih audicija, u Junu 2006 , Srle zasluzno zamenjuje Alena Islamovica i pridruzuje kao novi pevač i stalni član Srčanog Udara.

Jedna stvar je sigurna, a to je da Srčani Udar nije nastao slučajno. Ipak, okolnosti u kojima živimo nam nisu dozvolile da se okupimo i počnemo sa radom još mnogo godina ranije.

Trebalo je da protekne dosta godina, da se nakupi ovoliko sreće, tuge i nostalgije u svima nama da bi se rodio jedan takav bend.

srcani-udar-aricle-02

Pomalo mistično ime “Srčani Udar” je daleko od bilo kakvih boleština, gluvo bilo… Ono predstavlja momenat kada kroz našu muziku uspemo da probudimo iskrenu i otvorenu emociju u našim slušaocima. Trenutak u kom jednostavno srce zaigra, ili preskoči ritam, od bilo sreće, tuge …ili šta li već. Srčani Udar je stanje duha.

Iskoristili bi ovu priliku da se zahvalimo svima vama koji ste našli par minuta da nam se javite i podržite na ovaj ili onaj način. Na hiljade e-maila koje smo primili iz svih krajeva zemaljske kugle je dovoljan motiv da nastavimo sa radom.

Bez obzira na trenutne epidemije na sceni, rock očigledno nije umro, a Dijaspora sada ima bend koji može nazvati svojim. Trenutno radimo na novim kompozicijama i nadamo se da ćemo uskoro biti i u vašem gradu.

Srcani Udar čine:

Srdjan Stefanović-Srle [vokal]
Miloš Kapetanović [solo gitara]
Dejan Djurković-Englez [solo gitara]
Brian Hamilton-Cicak [bubnjevi]
Goran Pakljanac [bas gitara]

Diskografija:

Mrtvo hladno [2006]
Drugi Srcani Udar [2007]

Audio: Na kraju svijeta (Vankuver)

Video: Irisi

http://www.srcaniudar.com

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

You may also like...

3 Responses

  1. SRLE KAD CES NA TURNEJU U VINKOVCE DA SE VIDIMO ILI U BLIZINI DALI RADITE NA NECEM NOVOM JAVI SE DA STUPIMO U KONTAKT
    POZDRAV OD -BATE VAJE SASE

  2. Avram says:

    Skroz ok!!!

  1. 03/12/2009

    […] Materijal je spreman i počeli smo sa snimanjem. Drugi album, pod nazivim : “Drugi Srčani Udar” planiramo završiti do kraja ove godine, a kao poklon svim fanovima za ovo leto, snimili smo […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *