Recenzija // Postolar Tripper osvojio rasprodani KSET

Zadarski bend Postolar Tripper nastupio je u rasprodanom zagrebačkom KSET-u i održao dvosatni koncert. Odlična zabava i zadovoljna publika su ono što je obilježilo ovaj koncert.

Piše: Frano Prusina

Zadarski ska, reggae, hip hop band, Postolar Tripper u petak je odsvirao odličan koncert u Zagrebu, kojim nastavlja koncertnu promociju svoga drugog albuma ”Popravni”. Reakcija publike koja bend nije puštala s pozornice, ostavlja uvjerljiv dojam kako je Postolar Tripper pred prepunim KSET-om položio baš onaj test koji je trebao.

Oni su još jedan od bendova nove generacije, koje je naša eminentna glazbena kritika sa svojim oštrim perima, nekako olako ”uzela za zub”. Ključna riječ u prošloj rečenici svakako je, kako je to učinila – olako. Usudio bi se reći i pomalo podcjenjivački. Sama kombinacija ska, reggae-a i hip hop-a, kao nešto nimalo inventivno, jedan je od glavnih aduta u rukavu naše kritike. Opet, postavlja se logično protupitanje – kada su najveća imena poput AC/DC-a i The Rolling Stonesa snimila baš takav, inventivan album? Nisu se niti trudila, niti neće. Tako da ta teza pada u vodu. Nekako olako. Isto tako kao što je i iznesena.

Rasprodan KSET

Zato je Postolar Tripper još jedan od pucnjeva u prazno glazbenih kritičara. Sinoćnjim dvosatnim energičnim nastupom ispunjenim pozitivnom energijom u rasprodanom KSET-u, koji je prekinulo tek paljenje svjetala kluba, koja signaliziraju da je ponoć i da je vrijeme za zatvaranje, najbolji je dokaz za ovakvo razmišljanje.

Pjesme poput ”Ona za ribara neće”, ”Marijana”, ”Na rubu ponora”, ”Nataša”, ”Palma u pitaru” i ”Jamo rasta” podigle su publiku. Zaključna pjesma regularnog dijela koncerta ”Tužna priča o selu” kao najveći hit benda, pokazala se kao vrhunac koncerta. Vrlo brzo uslijedio je bis. Band je ponovno izveo ”Marijanu” i ”Na rubu ponora”, dok je za kraj sačuvao jedan pravi mali biser u njihovoj pjesmarici, pjesmu ”Čudo”.

U iščekivanju novog albuma

Postolar Tripper možda nikada neće postati jedno od ”mainstream imena” na hrvatskoj sceni. Ipak, album ”Popravni”, najbolji je dokaz da jedan ovakav band zaslužuje svoje mjesto na sceni. ”Popravni” je svakako korak naprijed u usporedbi s albumom prvijencem ”Sve što iman san ukra”. Zato se s razlogom iščekuje novi album, iako je ”Popravni” još aktualan.

Izvor: Monitor.hr

Postolar Tripper na Pljugi: http://pljuga.com/2009/03/15/postolar-tripper

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *