Zabranjeno pusenje i Google Earth

U petak, 26.2.2010. Zabranjeno pusenje je odrzalo koncert uz izlazak albuma „Muzej revolucije“ i u Sarajevu. Jedan fan grupe dao si je truda i izmjerio je na Google Earthu duzinu reda publike koja je cekala na ulazak u sarajevski Dom mladih to vece. Red je bio dugacak gotovo 100 metara, a oni koji su u Sarajevu najinformiraniji (a njih nije malo), tvrde da tako nesto nije vidjeno jos od sredine osamdesetih…

Izvjestaj s koncerta pod naslovom „Nije moglo jace i bolje“ i video intervju koji je napravljen neposredno nakon koncerta za sarajevski portal sarajevo-x.com mozete procitati/pogledati na linku:

http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzika/clanak/100227020

Kako je covjek s nickom „Raskoljnikov“ sa foruma grupe Zabranjeno pusenje mjerio red, mozete procitati na linku:

http://zabranjeno-pusenje.bosnia.ba/forum2/index.php?topic=2470.90

Galeriju fotografija s koncerta i kraci izvjestaj mozete procitati na linku:

http://www.depo.ba/scena/zabranjeno_pu~s-enje_u_domu_mladih

Dan nakon sarajevskog koncerta, grupa Zabranjeno pusenje prvi je puta nakon 20 godina nastupila u Novom Sadu. Klub Trema nije bio rasprodan kao sarajevski Dom mladih prethodno vece, ali je bio ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta. Sejo Sexon je poslije koncerta izjavio da je imao ozbiljnih problema s intonacijom cijeli koncert jer od glasnog pjevanja publike nije cuo apsolutno niti jedan instrument na bini te je bio prinudjen cijeli koncert otpjevati „napamet“.

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *