Raja ‘Z’ Raju [OHIO, SAD]

Biografija

Korjeni benda Raja za Raju dopiru cak iz davne 1999 kada se dvojica Igora sastaju da zasviraju par njima dragih pjesama. Maric je svirao gitaru, dok je Arabadzic stajao iza klavijatura. Kako je Cleveland u to doba oskudjevao sa osobama koji su slusali rock i uz to svirali neki instrument, polako se i zelja za sviranjem ugaslia kod Igora. Gasila se, ali nikada do kraja. Bio je tu jos jedan pokusaj oko 2004 kod gazda Janka, ali ni to nije urodilo plodom. Tada na scenu dolazi jedan mladi momak iz Kaknja.

U proljece 2009, Mario Kalfic – Scena, inace dobar prijatelj oba Igora, dolazi na ideju da okupi rock bend. Zove oba Igora, s tim da Arabadzic svira bas gitaru, iako je u medjuvremenu postao virtuoz na klavijaturama. Bendu se pridruzije i Renato Curcic – Reno za bubnjevima. Vremenom se bendu pridruzuje i Vedran Mijatovic – Pinki na mikrofonu. Repertoar se sastojao od Majki, Partibrejkersa, Zabranjenog Pusenja, Azre i Laufera. Bend je vjezbao jedno vrijeme dok napolju nije otoplilo i s tim svi postali zauzeti ljetnim aktivnostima.

Napravljena je mala pauza dok Pinki nije odlucio da se, u zelji da pomognemo prijateljima u teskim trenutcima, ponovno vratimo na vjezbanje u napravimo dobrotvornu svirku. Tada se bendu pridruzuje i Brane Mijatovic, iskusni muzicar iz Zenice. Repertoar tada biva prosiren i ublazen da bi svirka bila zanimljiva i publici koja ne gotivi rock. Bend pocinje za vjezbanjem u Braninom basement-u i nakon svega tri-cetiri solidne probe, bend svira u Istarskom Domu pred 50-ak ljudi. Dok su utisci sa svirke bili mjesoviti, medju clanovima benda se zelja za sviranjem samo povecala, tako da su probe intenzivno nastavljene. Za vrijeme dobrotvornog koncerta, booking manager Alex Kezic je dosao na ideju da se na kutiju sa prilozima stavi natpis “Raja za raju” sto bend na kraju i usvaja kao ime benda.

article-raja-za-raju-01

R ‘Z’ R trenutno sprema svirku za iskljucivo rock repertoarom i cak jednom orginalnom pjesmom cije ime nosi ime benda.

R ‘Z’ R su:

Vedran Mijatovic-Pinki [vokal (ex-Stekdoza)]
Mario Kalfic-Scena [vokal (ex-Visa Sila)]
Igor Arabadzic-Rabadzija; [bas gitara (ex-Artan)]
Brane Mijatovic [gitara (ex-Terapija)]
Igor Maric [gitara (ex. Amazonas Heads, Rebel, Orion)]
Renato Curcic [bubnjar Reno; bubnjevi (Castle Knights)]

Lokacija: Cleveland, Ohio, SAD

R ‘Z’ R na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/Raja-za-Raju/105556139478123

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +5 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
Raja 'Z' Raju [OHIO, SAD], 100% based on 5 ratings

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

2 Responses

  1. 18/04/2010

    […] This post was mentioned on Twitter by pljuga, pljuga. pljuga said: http://pljuga.com/2010/04/18/raja-z-raju-ohio-sad/ […]

  2. 09/05/2010

    […] http://pljuga.com/2010/04/18/raja-z-raju-ohio-sad/ VN:F [1.8.9_1076] | GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!   […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *