4. Maj // The Toasters iz New Yorka sviraju u Sarajevu

Sarajevski klub Fiskultura u utorak 4. maja će ugostiti legendarni ska punk bend, “The Toasters” iz New Yorka.

Kao gosti na njihovoj evropskoj turneji, nastupiće i Red Five Point Star iz Slovenije. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje dobrog ska punka da pogledaju The Toasters obzirom da je koncert u Fiskulturi jedino gostovanje u BiH u sklopu njihove svjetske turneje.

The Toasters su kultni Ska punk band iz New Yorka koji svira još od 1981. godine. Održavaju preko 200 koncerata godišnje širom svijeta. Mnogi svjetski ugledni muzički časopisi su ih tokom karijere uspoređivali sa Ramonesima, The Clashom i drugim velikim imenima.

Njihov zvuk je spoj reggae, jazz, punk i soul muzike sa izraženom brass sekcijom. Iza sebe imaju impresivnu listu izdanja koju možete pogledati na www.toasters.org, a njihov lider Rob “Bucket” Hingley osnivač je diskografske diskografske kuće “Megalith Records” I bivši vlasnik legendarnog Moon Ska Recordsa, jednog od najuticajnijih ska labela 1990-ih.

Uz The Toasters u Fiskulturi će nastupiti I sjajni slovenski ska punkeri Red Five Point Star koji iza sebe imaju dva studijska albuma i brojne nastupe širom Evrope i Balkana.

Red Five Point Star posebnu pažnju poklanjaju živim nastupima, a u 10 godina postojanja održali su više stotina koncerata. Za svoje pjesme kažu da su spoj ska, swing, rockabilly, modern jazz, Kubanske I Brazilske muzike sa punk-rock stavom.

Koncert počinje u 21h, a cijena ulaznice sa konzumacijom je 8 KM.

http://www.toasters.org/
http://www.myspace.com/toasters
http://www.redfivepointstar.com/
http://www.myspace.com/redfivepointstar

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +1 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
4. Maj // The Toasters iz New Yorka sviraju u Sarajevu, 100% based on 1 rating

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

1 Response

  1. 30/04/2010

    […] The Toasters su kultni Ska punk band iz New Yorka koji svira još od 1981. godine. Održavaju preko 200 koncerata godišnje širom svijeta. Mnogi svjetski ugledni muzički časopisi su ih tokom karijere uspoređivali sa Ramonesima, … View full post on toasters – Google Blog Search […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *