BeetanTone + dj DzonSkaVolta — SKAKAVAC tulum — sri 26.05.2010. @ klub Purgeraj

  • SRIJEDA 26.05.2010. | 22h | 20kn
    BEETANTONE + dj DžonSkaVolta
  • SKAKAVAC PARTY No.2

Ekipa iz Skaville-a nam dolazi predstaviti svoj festival, grupa BeetanTone nam dolazi pokazati svoj bitan ton, a dj DžonSkaVolta će se pobrinuti za sve ostalo!

Ohrabreni sve većim interesom za skakutavu glazbu koja već godinama u zrak uspješno baca publiku Purgeraja, pokrenuli smo program pod nazivom SKAKAVAC! Program je zamišljen kao party posvećen ska i reggae glazbi koji će se održavati u redovitim vremenskim razmacima u klubu Purgeraj ali i u drugim, većim koncertnim prostorima. Skakavac se oslanja na živu svirku domaćih i stranih bandova te program DJ-a koji izvode zabavnu, razigranu i rasplesanu ska i reggae glazbu ali i sve slične i povezane glazbene pravce koji i najukočenijeg slušatelja navode na skakanje!

Da podsjetimo, na prvom Skakavcu, 19.11.2009. nastupili su odlični česi FAST FOOD ORCHESTRA te domaće ska snage – NAN de SKA!

Suradnja s ekipom iz Skaville-a je urodila prvim plodovima; na drugom po redu Skakavcu predstaviti ćemo bend Beetantone – sedmeročlani ska/dub/raegge/punk/rock sastav koji je u svom relativno kratkom postojanju ostvario poprilično zapažene rezultate i trenutno rade na svom prvom studijskom albumu koji bi trebao izaći krajem 2010.

Kako želimo popularizirati ska glazbu, ovo je i najbolja prilika za predstavljanje trodnevnog Skaville Festivala koji će se ovo ljeto po četvrti put održati u uvali Voz na otoku Krku (30. i 31.07.). To će biti jedan veliki tulum za čiji after će se pobrinuti dj DžonSkaVolta, jedan od osnivača festivala koji voli začiniti ska modernim, world music/latin/jungle/patchanka ritmovima.

Ime grupe “BeetanTone” (čitaj: Bitan Ton!) nastalo je na jednoj probi (uz malu pomoć alkohola). Sviralo se, kad je Kova govori Karlu, da u njegovoj dionici mu fali jedan BITAN TON! Gogo predlaže da se to “bitan ton” uzme za ime benda. Glasanje… 6 Za!!!… 0 protiv. I to je to! Kasnije Budha i Kova stilski dotjeruju ime tako da se piše “BeetanTone”.

Danas je grupa BeetanTone sastavljena od 7 glazbenika, koji za sebe vole reći da su šibensko-zagrebački bend, koji je u svom relativno kratkom postojanju ostvario poprilično zapažen rezultat, izdavši demo album prvijenac u vlastitoj produkciji i izradi, ali potpisan pod muzičkim producentom Kristijanom Golubom – Kikijem (tonac grupe Zabranjeno pušenje), na račun kojega su stigle lijepe kritike.Tokom svog «kratkog» perioda grupa je odsvirala preko 50 koncerata diljem Balkana 2 miniturneje po Makedoniji, uspiješni samostalni koncert u beogradskom SKC -Living roomu ….

Za sebe kažu da sviraju mješavinu ska/dub/raegge/punk/rocka.

U Purgeraju će premjerno izvesti novu pjesmu pod naslovom “Ljeto bilo je vruće”, koja kao takva najavljuje ljetne festivale i turneju …Nakon koncerta zabavljati će vas DJ DžonSkaVolta, jedan od osnivača i organizatora Skaville festivala, prvog međunarodnog ska festivala u Hrvata i regiji. Njegova selekcija svodi se na slobodoumno prožimanje žanrova i ritmova pod zajedničkim nazivnikom plesa. Ska je u srži i korijen njegove glazbe, bio to rocksteady, 2tone ili ska-punk, a koji nadopunjuje začinjenim modernim world music/latin/jungle/patchanka ritmovima.

Cijena ulaza je simboličnih i recesivnih 20 kn!

SKAKAVCI Hrvatske – ujedinite se!! Očekujemo vas u što većem broju !!!

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *