Propeler [Sarajevo/BiH]

Da Sarajevo nije potpuno umrlo, sa kulturne strane, dokazuje se iz dana u dan. Ono što vam sada donosimo, je jedno uistinu osvježenje sarajevske ali i bh scene, sto će se ne sumnjam dokazati kroz vrijeme koje je pred njima.

Govorim o sarajevskom bendu Propeler, koji je nedavno proslavio svoju dvogodišnjicu rada, i u petak 25. juna 2010. godine, održao, takoreći „incognito“ svirku u sarajevskom klubu Fiskultura (ex. Bock), a pozvani su bili :“…samo raja…“ – kako rekoše.

I kako dalje sami kazu :“Sve je počelo, kada je grupa mladih entuzijasta osnovala NVO Propeler.“- Čiji moto slovi :“Buntovništvo kroz kulturu.“

Prvi korak ka ostvarenju cilja je bio projekt, u vidu radio emisije na kutnom radiu 202, pod istim imenom. Pored emisije, bend se bavio i humanitarnim radom, pa u vidu humanitarnih svirki na otvorenom, na sarajevskim ulicama sakupljao pomoć za najugorženije.

Eh sada dolazi ono pitanje, kako okarakterisati muziku? Ali kao što je to slučaj, sa svim iole inovativnim bendovima, to nikako nije lak posao, pa ćemo to ostaviti vama. Kombinacijom jazza, DUB-a, D’n’B-a, pa i prizvucima drugih pravaca, stvaraju jednu inovativnu muzičku kombinaciju.

U nastavku vam donosimo, neke od snimaka sa svirke u Bock-u, pa se smatrajte privilegovanima, sad’ ste u raji!!

Propeler – Mali ljudi

Propeler – Nova zemlja

Propeler – Rock Advertising

Propeler – Krošnja

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +4 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
Propeler [Sarajevo/BiH] , 100% based on 4 ratings

You may also like...

1 Response

  1. 29/06/2010

    […] This post was mentioned on Twitter by pljuga, pljuga. pljuga said: Propeler [Sarajevo/BiH] – http://pljuga.com/?p=9009 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *