30. Sept || Hard Place, Zagreb [HR]

30.09. – petak
Prvi rođendan Hard Place-a
BLAGDAN BAND (RI – let3, laufer, en face)

Ovaj petak klub Hard Place slavi svoj prvi rođendan! Pripremamo veeeeliki party, a razmišljajući koji nam je najbolji band da uveliča naš rođendanski blagdan – jedini logični odgovor bio je BLAGDAN BAND! Blagdan band je najbolje što Rijeka može ponuditi – Prlja (LET 3) na vokalu, Vava (LAUFER) na gitari, Jeggi (EN FACE) na bas gitari, Tibljaš (LAUFER) na bubnjevima i Miro (EN FACE) na gitari. Kada su prvi put nastupali u Hard Placeu sa svojom hrpom velikih hitova – od Sex Pistolsa i Pro Arte do Clash i Tajči, oduševili su prepuni klub, pa smo sigurni da će za rođendansko slavlje biti još samo bolje!

Uz svirku Blagdan banda pripremili smo i rođendanska iznenađenja, a evo da otkrijemo samo neka – vel’ka žuja će cijelu noć biti po 10 kuna, pelin, vodka i medica po 5, a upad na veliko slavlje biti će free za članove udruge Dobri duh rock’n’rolla, a za ostale prijatelje samo 10 kuna. Vidimo se od 20 sati!!!!

Blagdan Band je svojevrsni super-band sastavljen od najboljih riječkih muzičara koji se zbog svojih obaveza u matičnim bandovima rijetko sastaju, ali zato svaki put publici pruže izvanrednu svirku i sjajnu zabavu, što im nije ni teško budući da to prvenstveno rade za vlastiti gušt. Da se radi o kremi riječke scene govori i njihovo porijeklo – na gitari je Vava Simčić pokretačka snaga Laufera – jednog od najutjecajnijih hrvatskih bandova devedesetih – što već znaju i ”ptice na grani”. Na bubnjevima je Alen Tibljaš, Vavin kolega iz Laufera koji od prestanka rada matičnog banda svira sa mnogim drugim muzičarima. Rijetko nađe slobodnog vremena za svirku sa Blagdan Bandom jer je stalno angažiran. Na vokalu je vjerovatno najkarizmatičniji hrvatski pjevač – Zoran Prodanović Prlja iz grupe Let 3. O njegovom scenskom nastupu i sugestivnom vokalu ne treba trošiti riječi, no kada izvodi pjesme svojih uzora to je još i bolje. Na bas gitari i ritam gitari su Sandro Bastiančić Jegi i Miro Vidović iz En Face koji u Blagdan Bandu pokazuju svoju žestoku stranu i zajedno sa ostalom trojicom ”peru” po probranom rockerskom repertoaru.

Blagdan Band izvodi velike hitove svojih uzora, no za njih se ne može reći da su tipičan cover band jer sve poznate hitove izvode na sebi svojstven način i u vlastitim aranžmanima. Tako se tu može čuti Iggi Pop, Clash, Sex Pistols, Ramones, ali recimo i punk verzija Tajči (”Hajde da ludujemo”) i slične vesele session zafrkancije. Ako naletite na neku njihovu svirku, a istoj još nekim čudom niste svjedočili, obavezno ih poslušajte… i zaplešite, jer Blagdani jednostavno, kao što smo napomenuli ”peru do jaja” što je pravi blagdan za rockersku populaciju.

Kako od snimljenog materijala iza sebe imaju samo album ”Palach is Not Dead” snimljen uživo sredinom ’90-ih u riječkom klubu Palach tako je jedna od rijetkih prilika da ih čujete uživo na prvom rođendanu Hard Place-a ovog petka 30.09. od 20 sati.

Next week ili u skoroj budućnosti:

  • 30.08. utoROCK – EROTIC BILJAN AND HIS HERETICS
  • 03.09. subota – OCTOPUS PIERCING PARTY & RAMMSTEIN TRIBUTE BAND „KEIN ENGEL“
  • 06.09. utoROCK – SEAN CARNEY BAND (U.S.A.)
  • 15.10. subota – OVERALLS (Austrija)
  • 06.11. nedjelja – EXPERIMENTAL TROPIC BLUES BAND (Belgija)

http://www.hardplace.hr

Pronađite nas u Šubićevoj 55/1.
(Stara tvornica Gorica preko puta placa Kvatrić)

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *