Kartel [Beograd / SRB]

Biografija

Kartel je nastao 2008. godine u Beogradu i muzika koju svira je pre svega atmosferična, melodična i čvrsta, u osnovi gitarska rok svirka, u kojoj se prepliću elementi i uticaji više različitih stilova bez svesne tendencije za pripadanje bilo kom žanru.

Tekstovi su društveno angažovani i bave se čovekom i njegovim odnosom sa svetom oko sebe posmatranim sa ličnog psihološkog stanovišta.

Do sada je bend objavio dva spota/singla ’’Budućnost’’ mart 2010. i ’’Niko nema pravo’’ jun 2011 i obe pesme su provele vise nedelja na značajnijim Tv i radijskim top listama u zemlji, a spot Niko nema pravo čak jedanaest nedelja na Jelen Top 10 listi (RTS 2). Ove pesme najavljuju album koji se zove ’’Možda baš ti’’ i koji će se pojaviti u toku 2012.

Album je sniman od novembra 2009. do oktobra 2010. u beogradskom studiju Red Water a produkciju albuma potpisuju Goran Antović i Andreja Jovanović.

Do sada je bend nastupao samostalno kao i na grupnim koncertima na kojim je između ostalih binu delio sa grupama Kanda Kodža i Nebojša, Vroom, Negativ, Nightshift, Šišarke, Charlie B i drugima.

Kartel su:

Marko Raco [vokal/bas]
Dejan Janjić [gitara]
Živko Grčić [bubanj]

Audio: Buducnost [download]

Audio: Jedan dobar pogled [download]

Video: Buducnost

Video: Niko nema pravo

Kontakt:

Twitter @Kartelnet
http://www.facebook.com/kartelnet
http://www.youtube.com/user/OfficialKARTEL
http://www.myspace.com/kartelnet
http://soundcloud.com/kartelmusic

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +2 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
Kartel [Beograd / SRB], 100% based on 2 ratings

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *