Heaven Rain [Banja Luka / BIH]

Biografija

Heaven Rain je osnovan tokom leta 2006. u Banjaluci, od strane klavijaturiste Gorana Baštinca. Originalna zamisao bila je da se pravi autorska muzika na engleskom jeziku, koja će pokrivati progressive metal i rock žanr, sa uticajem finske melodic power metal škole, sa uzorima kao što su: Kamelot, Sonata Arctica, Nightwish, Ayreon, i dr. Goran je tokom narednih meseci razradio ideje za prvi album, i u bend dolazi njegov kolega sa Banjalučke Akademije umetnosti, gitarista Igor Paspalj, a mikrofona se hvata Božidar Šević. Tokom narednog perioda, nastaju pesme koje će činiti prvi album (Can’t Stay, Beauty of You, Go Away…), i ubrzo potom stiže ponuda od holandske izdavačke kuće Moonwolf Records, za objavljivanje albuma. To je istovremeno i istorijski trenutak, jer nijedan rock/metal bend iz Republike Srpske nikad pre nije objavio album za inostranog izdavača.

Bendu se u tom periodu pridružuju i basista Bojan Jokšić (ex Apocalypse) i Nebojša Lakić (Interfector).

Zahvaljujući stranom izdavaču, album, nazvan Far and Forever, je nabavljiv širom sveta, a recenzije koje su stigle iz uglednih specijalizovanih web portala i magazina (Metal Observer, Sea of Tranquillity i dr.) su više nego pozitivne za jedan mladi bend iz do sada nepoznate tačke na svetskoj metal i rock karti. Takođe je interesantno pomenuti da je myspace profil benda do sada posetilo preko 300.000 ljudi, što je cifra kojom se retko koji sastav u regionu može pohvaliti.

Sastav je u idućem periodu odradio koncertnu promociju materijala, predstavivši se publici u Banja Luci (Neofest) i Beogradu (Samhain drafting fest). Usledelo je učešće na kompilaciji beogradskog pesnika Milana Popovića, Vreme brutalnih dobronamernika, sa pesmom Dva, koju je moguće čuti na myspace stranici grupe.

Heaven Rain je nakon konsolidovanja postave, upravo realizovao EP pod nazivom Evolution, kojeg čine tri pesme, dve autorske (Dreamless i My Only One) i jedna obrada (pesma Galebovi, grupe Bolero).

Trenutno su u planu koncertne i druge promotivne aktivnosti.

Heaven Rain su:

Miona Graorac [vokal]
Igor Dragelj [gitara]
Goran Baštinac [klavijature]
Bojan Jokšić [bas gitara]
Nebojša Lakić [bubanj]

Diskografija:

/ Vejte snegovi [CDS 2011.]
/ Evolution [EP 2010.]
/Dva [CDS 2009.]
/ Far and Forever [LP 2008.]
/ Heaven Rain [EP 2007.]
/ Can’t Stay [CDS 2007.]
/ Rain Will Fall Again [CDS 2006.]

Audio: Vejte snegovi [download]

[/pro-player]

Video: Vejte snegovi

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
Heaven Rain [Banja Luka / BIH], 0% based on 2 ratings

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *