KATABAZIJA [Kruševac, SRB]

Biografija

Katabaziju čini vokal Ljubiše Jovanovića – „Zapadnomoravskog iskona priobalnog,“ „Ponoćnog Vodeničara“ i zvuk električne gitare Dušana Sredojevića, ali su u pomenutoj pesmi svirali i basista Saša Ognjanović i bubnjar Zlatko Petković „Fat Zed“ (članovi grupe Scarps) i Zoran Vasić (klavijature).

Spot je snimljen nedaleko od Kruševca u mestu Jasika. Za kameru bila je zadužena Una Škandro, a reditelj i montažer je gorepomenuti Fat Zed.

„Katabazija istovremeno hoda i nebeskim svodom i podzemnim krajolikom prepustajući se Tvorčevom preobraženju kroz ovozemaljski zvuk, život i smrt. Zato je biografija Katabazije čudestvena bez uobičajenih podataka, bez informacija na koje se naviklo. Najbliže rečeno dadaavantgardedarkwave! (…)

Suludost misli, nedopadljivost minimalističkog stroja i krajnje raspadno iracionalno stanje duha, poezija sladostrasca, buntovnog kolapsa čiji se oblik ne može nazreti jer je kao takva ispred vremena… katakombinovana šlagom ponoćnim, mudro duboka, čak veličanstveno odvratna i lepa… poput pupoljka i razlivenih latica, užarenih očiju uspeva da svežinom novog mračnog poglavlja osnuje temelj Apsolutne Slobode!“ – samoopisuju svoj rad članovi Katabazije.

Pogledajte spot za pesmu „Maldororovo pevanje“, a zainteresovanima za poeziju preporučujemo zbirke pesama pevača Ljubiše Jovanovića „Tamnina” i „Tri Zidine Crne“.

Video: Maldororovo Pevanje

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +6 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
KATABAZIJA [Kruševac, SRB], 100% based on 6 ratings

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *