THE BITE [Beograd / SRB]

Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još ’90-te godine. Tačno 12 godina kasnije, THE BITE je imao svoju prvu svirku u klubu KST-a.

Tih 12 godina ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

Prva postava THE BITE-a koja je izašla na binu KST-a bila je: MILA-vokal, MLADEN–bubnjevi, IGOR-bas, SLOBA-gitara, BOJAN-lead gitara.

Mila 2003. godine odlazi na duži put, a na njeno mesto dolazi UNA (ex Urlik Besnog Pileta), jedini „školovani“ član benda. S obzirom na njeno ogromno iskustvo, jer je pevala po raznim blues bendovima, a radila je i kao studijski vokal, ona dodaje onaj poslednji „dodir“ da THE BITE zvuči onako kako je zamišljeno.

U vreme kada Mila odlazi, bend snima svoj prvi demo snimak u novembru 2003. godine, u studiju „AMADEUS“. Snimak je rađen „live“ sa svim snimljenim instrumentima sem vokala, koji će Una u februaru 2004 dosnimiti. Produkciju radi Đura (ex EYESBURN), koji će kasnije raditi sa mnogim zvučnim imenima domaće i strane scene.

Sloba zbog obaveza oko svog studija napušta bend, i bend do 2006. godine radi u postavi sa jednom gitarom. U tom periodu snimaju opet u studiju „AMADEUS“, sa istom ekipom, prvi ozbiljniji demo snimak.

Prvi zvanični snimaju u studiju kod Dadija (ZONA B), koji radi i produkciju. S obzirom na svoje veliko iskustvo i kao muzičara blues benda, i producenta, Dadi daje svoj pečat u sirovu energiju svirke THE BITE-a. Na snimku kao „back“ vokal gostuje i prva pevačica Mila.

Od 2006, na mesto Mladena, koji prelazi na gitaru jer i jeste gitarista (ŠAHT), vraća se Sloba, ali na bubnjevima, međutim zbog obaveza koje ima, što zbog studija, a što zbog svog stalnog angažovanja u drugim bendovima (IRIE FM…), opet ubrzo napušta bend, da bi posle Borka(ex PARTIBREJKERS), na njegovo mesto za bubnjevima došao Miša (ANTI-DOTE). Od tada THE BITE opet ima postavu sa dve gitare.

U martu 2010 godine Una napušta bend, i posle 6 meseci potrage za novom pevačicom, na mesto glavnog vokala dolazi Julijana (HIMERA). S obzirom na njeno veliko iskustvo, uprkos činjenici da je još uvek mlada, i da ima drugačiji senzibilitet od Une, bend radi nove aranžmane za pesme, i ulazi u studio da snimi 5 novih pesama u „BARE WIRED“ studiju, kod Bareta. Pesme su snimljene uživo, kao i prvi snimak.

Svoj prvi koncert sa Julijanom bend ima u Pirotu, i download jedne pesme možete naći u VIDEO linku.

Kao bend koji se orijentisao na klubske svirke, THE BITE od početka svira po raznim klubovima u Beogradu i drugim gradovima. Iako najbolje zvuči na velikim koncertima, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki.

Od EXIT-a do raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koji staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, veliku i neumornu energiju, pevljive pesme sa sloganskim refrenima, i što je najbitnije dobar provod.

The Bite su: 

Milan Nejković [bubanj]
Mladen Vujović [gitara]
Julijana Vinčan [vokal]
Igor Ilić [bass]
Bojan Savić [solo gitara]

Audio // Download

Studio „AMADEUS“, LIVE, Novembar 2003.

 1. The Bite – Ain’t got no balls

Studio „AMADEUS“, demo, Mart 2005.

 1. The Bite – Crossroads

Studio „DADDY“, album „ARE YOU READY TO BITE“, Februar 2006.

 1. The Bite – 01 – Stone cold bitch
 2. The Bite – 02 – Good times bad times
 3. The Bite – 03 – God son
 4. The Bite – 04 – Mister (Balls in the mouth)
 5. The Bite – 05 – Don’t give a damn
 6. The Bite – 06 – Love song
 7. The Bite – 07 – Kick your ass
 8. The Bite – 08 – Angel of a dawn
 9. The Bite – 09 – Move on
 10. The Bite – 10 – Here comes the beat
 11. The Bite – 11 – Red light street
 12. The Bite – 12 – Ain’t no love

Studio „BAREWIRED“, EP „MAKE YOU MINE“, Jul 2011.

 1. The Bite – 01 – Can’t have my pride
 2. The Bite – 02 – Make you mine
 3. The Bite – 03 – The bite
 4. The Bite – 04 – The end
 5. The Bite – 05 – I’ll drink to that

Video // Can’t have my pride

Posjetite The Bite na:

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +3 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
THE BITE [Beograd / SRB], 100% based on 3 ratings

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *