Tribute to Indexi | Toronto, Ontario

Početak sedamdesetih: kucaju zlatne godine, školski tulumi, gitare, mini suknje popraćene vrućim pantalonama friško nabavljenim na pijaci Ponte Rosso u Trstu, crveno svjetlo, prve “prave” ljubavi,..

Nakon šetnje korzom, djeca radničke klase su namamljena u dimnu zavjesu prokrijumčarenih cigareta unutar lokalnog “in” kafića. Konstantno popravljajuci kosu, simpatije se promatraju. Ljubavnici se grle, a preko zvučnika dopire: “Krik iz druge sobe čujem…”

I sami djeca naših prilika i prostora, INDEXI su zabilježili jedno toplo vrijeme zaljubljenih; jedan nestali identitet i par generacija koje su zapamtile sreću, ljepotu i širinu mladosti kakve mnoge nisu i neće.
Iako sa smrću Davorina Popovića obustavljaju svoj kreativni rad, ove godine navršava se 50 godina njihovog postojanja. U čast tragu kojeg ostaviše na naše roditelje, koji je ujedino prenesen i na našu generaciju, odlučili smo prirediti kulturno istorijsko veče posvećeno ovim velikanima Jugoslovenskog progresivnog roka. Ne mareći za komercijalizam, želimo naglasiti umjetnost i pomoću nje Vam dočarati to bezbrižno doba kada su se svi jednostavno i samo voljeli. Pozivamo Vas, naše vršnjake, u pratnji Vaših roditelja na ovo unikatno veče koje nudi jedinstvenu priliku da se Vaše mame i tate podsjete, a Vi osjetite zašto svijet u kojem živimo jos uvijek sadrži njihove pjesme.
Vidimo se 1. decembra!
VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA +1 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!
Tribute to Indexi | Toronto, Ontario, 100% based on 1 rating

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *