5.5.2013 // DIRE STRAITSA, NAKON 5 GODINA PONOVNO U ZAGREBU!

GITARISTIČKA LEGENDA I FRONTMEN VELIKIH DIRE STRAITSA, NAKON 5 GODINA PONOVNO U ZAGREBU!

JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH GITARISTA I AUTORA NASTUPA 5.5.2013.g.U ARENI ZAGREB

Jedan od najboljih svjetskih gitarista te “Glas I gitara ” Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album “Privateering”. Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajati će do srpnja 2013.g. U sklopu europske turneje posjetit će 25 zemalja, i održati ukupno 72 koncerta.

Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo “Ivor Novello “. “Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri.

“Što sam stariji to imam više inspiracije za pisanje pjesama, uživam u procesu stvaranja, snimanja albuma te nastupa uživo više nego ikad.”

Knopfler i njegov osmeročlani bend ne mogu dočekati početak turneje.

“Kada odlazim na turneju osjećam se kao kapetan malog ratnog broda, a na turneji uživam u zajedništvu i druženju sa svojim bendom”.

Mark je svoj prvi solo album “Golden Heart “izdao 1996.g., a najplodnije razdoblje njegove karijere bilo je u prvih 10 godina 21. stoljeća. U tom period izdaje nevjerojatnih 7 solo albuma pod etiketom izdavačke kuće Universal Music.

• Golden Heart (1996)
• Sailing To Philadelphia (2000)
• The Ragpickers Dream (2002)
• Shangri-La (2004)
• All The Road Running (2006)
• Kill To Get Crimson (2007)
• Get Lucky (2009)

Pored novog materijala, Marku ne smeta kada ga publika na koncertima traži da izvodi starije Straits pjesme i sa zadovoljstvom ih i dalje izvodi.
“Stare pjesme Straitsa obilježile su živote mnogih. Naravno, unosim neke promjene u sviranju tu i tamo kako bih ih održao živim i smislenim kao i udaljio od kabaretskog izvođenja,ali postoje upečatljivi instrumentali kao na kraju pjesme “ Sultans ”, koje ako ne odsviraš na pravi način sam tekst ljudima neće stvoriti kompletan ugođaj. Volim svirati stare pjesme. Napisao sam ih i ljudi ih vole čuti, i to je to.”

Ne samo da je Mark neiscrpan izvor novih pjesama, na turneji je konstantno kako bi predstavio fanovima svoje nove albume od Amerike do Europe.
Hvaljen kao jedan od najvećih gitarista svih vremena, Mark je prodao više od 120 milijuna albuma uključujući Dire Straits i solo karijeru, a 2012.godine obilježava 20 godina od zadnjeg nastupa Dire Straitsa.

Višestruki dobitnik nagrade “Grammy” kao pjevač i tekstopisac za Dire Straits-e, Knopfler savršeno kombinira tekstove sa dionicama gitare i stvara bezvremenske hitove poput “Money For Nothing,” “Sultans Of Swing,” “Romeo and Juliet ” and “Walk of Life.”
Osim što je producirao albume za Bob Dylana i Randy Newman, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput “Cal”,” Local Hero”, “Princess Bride” i “A Shot at Glory”.

Najveći fanovi Mark Knopflera moći će svoje ulaznice kupiti već od 5. – 11.09.2012.g. putem službene web stranice www.markknopfler.com.

Cijene ulaznica su:

Vip parter 300 kuna
Parter I 300 kuna
Parter II 270 kuna
Donja tribina 300 kuna
Vip loža 550 kuna

Ulaznice za koncert jednog od najvećih gitarističkih virtuoza u prodaji su od 12.09.2012.g na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te na www.eventim.hr

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *