THE BITE // biografija, kratka verzija

THE BITE

Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina. Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

SNIMANJE EP-a i SPOTA

“The Bite” ulazi u studio 2011 god. da snimi 5 novih pesama u „BARE WIRED“ studiju, kod Bareta.  Pesme su snimljene uživo, i našle su se na EP-u “MAKE YOU MINE”. Za pesmu “The Bite” sa ovog albuma, bend je maja 2012. godine snimio spot. Zahvaljujući Bratislavu Vidanoviću (režija i montaža) i Milošu Vojnoviću (glumac), spot spada u kvalitetnije radove sa ovih prostora.

NAJNOVIJI USPESI

Bend je prvog maja učestvovao u Majskoj gitarijadi u Požarevcu, gde je osvojio prvo mesto. Ovo iskustvo je mnogo značilo članovima benda, a najdraže im je bilo što je publika odlično prihvatila njihovu muziku, pojavu i priču, i prepoznala ideju benda.

Tokom jula 2012. godine, bend učestvuje u TV takmičenju u emisiji “LIVE SHOT” na Kanalu 9 (Novi Sad). Snimanja svih emisija traju dva dana, a članovi benda dolaze do finala sa bendovima “Empathy” i “The petting blues band”.

Avgusta 2012. bend je nastupao na Šumadija festu, i to izdvaja kao posebno lepo iskustvo zbog sjajne publike koja je odlično reagovala, i od koje su nam se mnogi naknadno javili i slali fotografije i čestitke, te smo stekli izvanredna poznanstva.

NAŠ CILJ

Kao bend koji se orijentisao na klubske svirke, THE BITE od početka svira po raznim klubovima u skoro svim gradovima Srbije.  Iako najbolje zvuči na velikim koncertima, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki.  Od EXIT-a do raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koje staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, veliku i neumornu energiju, pevljive pesme sa sloganskim refrenima, i što je najbitnije dobar provod.

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *