Život je čudo – Dragan Petrović

Ljudi  mnogo lažu. Svakodnevno sam okružen sa gomilom ‘pretvaranja’ , lažne zbunjenosti, skromnosti  gde joj nije mesto,  a naročito najpopularnija anomalija današnjice je biti ignorantan.  Ignoriše se sve, od lepe reči, kulturnih manira, obraćanja sagovorniku sa poštovanjem i strpljenjem, (bez želje da mu otkineš glavu posle prvog neslaganja u stavovima).

Kompleks “Luja XIV”

Današnje društvo donosi, veliko otudjenje, manjak osmeha i opuštenosti, grubost i nemanje vremena za druge, jer svet postaje perverzan centar egoizma na način Luja XIV. „Kralj Sunce“ ili ti, sve se okreće oko mene samog ‘ I posle mene … Ja’. Borba za vlast i moć koju ona donosi  je svuda,  na različitim nivoima i u bilo kojoj formi, makar ona bila beznačajno mala, bespotrebna, važno je osećati se superiornim, važnim, jer se od toga nekima lakše diže.
Kad god se nakačim na internet, razne samo-nazvane ‘starlete’ Stanije i Soraje iskaču ispred mene sa uredno istrćenim dupetima i podignutim sisama. One samo postoje, bez dokazane profesije, nečeg ostvarenog u životu što ima više smisla od širenja nogu , ali ipak sa jasnim ciljem, da ignorišući sve kulturološke norme lepog  ponašanja ostvare svoj cilj, a to je unovčenje p.č.e, da bi posle toga mogle bezbrižno  da nam drže moralne pridike, kako su bez oca od desete godine i kako je njihov život bio težak i one moraju da se „bore“ kako znaju … i ostala sranja.

Ništa bolje ne pali nego kombinacija tužne životne priče i golog dupeta na skuteru.

Sada je moda vadjenja silikona iz sisetina naših dragih javnih ličnosti, koje nam obrazuju mladji naraštaj svojim dobrim  primerom i konstantno smernim  i odgovornim ponašanjem u javnosti. Kaže jedna od njih: „Moj moto je da budem prirodna, zato vadim silikone…“. Ja kažem Da. Budi prirodna u celosti jer će se tako lakše videti koliko si glupa i prazna. Kad se uklone sise, fokus se seli na drugu stranu, a kad tamo …. E,  jbg. Tamo nema ničega, jer ništa i ne postoji.

Suzana Mančić napisala knjigu. Hahahahahahaha ….

E to je kraj. Žena bez zanimanja  i suštine nekom piše knjigu. Pa, svačiji život je interesantno štivo, ali to ne znači da svako treba da piše knjigu o tome. Davati sebi na važnosti, bez bilo kakvog razloga, e to je primer kako biti ignorantan do jaja…

Pre neki dan sam opet gledao seriju ROCKOVNIK

Emisije “Rockovnik” su posvećene muzici na našim prostorima u periodu od 1958 do 2004. Period nastajanja novog talasa je posebno interesantan za mene, naročito po selektivnoj memoriji učesnika emisije.
Uvek i uvek se portretišu samo tri benda: Idoli, Električni orgazam i EKV sa dodavanjem Partibrejkersa. Niko drugi nije postojao ’80ih, osim njih, niti učestvovao u stvaranju muzičke istorije.??? Petar Popović, PetarJanjatović, (pisac knjige EX YU Rock Enciklopediija), Dragan Papić  se „sećaju“ samo onoga što se njima snilo, malo iz snobizma , malo zato što su samozvani  i samoproglašeni  hroničari vremena, posmatrači onoga što se dešavalo tih godina, malo zato što ih boli dupe za druge jer nisu bili prijatelji sa drugima kao što su bili sa gore navedenim bendovima. Eto još jedan čist primer kako ignorantan stav javnih ličnosti podržan javnim servisom TV Beograd može da postane zvanična verzija onogo šta se “dešavalo” tada na muzičkoj sceni. A nije baš sve tako bilo.! Bilo je tu i drugih bendova, ali oni postaju nevažni jer se ne uklapaju u viziju kakvu oni hoće da plasiraju i sačuvaju u javnosti.  Ja to nazivam gradjansko masturbiranje odabranih. Živeli!
I pored svega ja i dalje volim da se smejem i radujem. Radujem se jednostavnošću življenja. Znam šta je istina. Nisu mi potrebni drugi da mi kažu kuda da idem i šta da mislim. Hodam i postojim, sa svojim sećanjima. Život je čudo. Odbijam da mi polutani i prosek odredjuju sudbinu, težak je to  put, boli, ali  lakše spavam. Odoh da se sećam …

Voli Vas Dragan.

http://www.urbanasrbija.com

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *