Makedonski plesni post-punkeri Bernays Propaganda..

pljuga-bernays-propaganda-01

Makedonski plesni post-punkeri Bernays Propaganda, koji su inspiraciju za svoje ime našli kod oca PR-a Edwarda L. Bernaysa, si u ovom kičasto-euforičnom novogodišnjem periodu pjevaju “Laži me, laži me”. Tako se naime naziva prvi singl sa njihovog nadolazečeg četvrtog albuma “Politika”, koji izlazi 14. marta 201za slovenačku nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records.

Singl “Laži me, laži me” je dostupan za preslušavanje i free download na Moonlee Bandcamp profilu, kao i na YouTube kanalu.

Nakon više stotinjak koncerata, tri dugometražna albuma, pa čak i turneje po SAD može se reći, da su Bernays Propaganda jedan od internacionalno najprepoznatljivih bendova iz Makedonije. Plesni post-punk aktivisti su turnejska zverka, koja je krajem 2014. doživjela kadrovske promjene, bubnjara zamjenila za ritam mašinu i  ubrzo se vratila ljeti 2015. sa rekonstruiranom postavom i novim zvukom, koji bezsramno flirtuje sa elektro-indie-pop utjecaji. I zbog toga je uzbuđenje u očekivanju novog albuma Bernays Propaganda još toliko veće.

pljuga-bernays-propaganda

Brzo nakon izlaska albuma Bernays Propaganda u aprilu i maju kreću na jednomjesečnu europsku turneju, u okviru koje će odsvirati i nekoliko koncerta po regiji. A več u početku februara će nastupiti na festivalu MENT Ljubljana, koji je najavljen za 3. – 5. februar 2016. Dobrodošli!

Laži me, laži me….

pljuga-bernays-propaganda-02

https://www.facebook.com/bernayspropaganda/
https://moonleerecords.bandcamp.com/album/politika

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *