Zbogom Brus Li nastavlja promociju fotomonografije “Zabranjenima ulaz besposlen”

Posle uspešne promocije u Novom Sadu // 

Zbogom Brus Li nastavlja promociju fotomonografije “Zabranjenima ulaz besposlen” u:

pljuga-zbogom-brus-li-12

– klubu KSET, Zagreb; četvrtak 03.03.2016.

  Pretprodaja 20kn, na dan 30 kn

– klubu EXIT, Osijek; petak 04.03.2016.

  Upad 20 kn

Nakon dve godine u Zagreb i Osijek se vraćaju etno-punk-rock veseljaci Zbogom Brus Li. Razlog je objavljivanje fotomonografije naziva “Zabranjenima ulaz besposlen”.

Knjiga teška 452 stranice je puna lake filozofije i poluteškog rock’n’rolla.

pljuga-zbogom-brus-li-11

Osim knjige bend se aktivirao i oko snimanja autobiografskog filma koji su najavili izbacivanjem nove pesme “Pevaju svi”. Momci napominju da je bolje izdati film ili pesmu nego prijatelja, te najavljuju koncert prepun energije, akcije, šarenila i znoja.

Fotomonografiju je složio Nebojša Reljin Feki, dok film radi Miroslav Jović Joca.

Za one koji ne znaju Zbogom Brus Li je nastao 1992. Odmah su krenuli da kombinuju Rock i Punk s tradicionalnom vojvođanskom muzikom. Osim klasične postave instrumenata bend sadrži begeš i tamburu. Nakon 90ih ZBL su usporili sa koncertima, da bi nakon 2005. godine opet intenzivno krenuli da sviraju u republikama i pokrajinama stare Juge: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija; kao i u drugim susednim zemljama: Mađarska, Nemačka, Italija, Poljska, Rumunija, Austrija. Gotovo svaki veliki festival u regionu je imao priliku da ih barem jedanput ugosti.

Bogata diskografija i bibliografija svedoče o poletu i elanu koji Zbogom Brus Li sa sobom donose. Imaju izbačenih 5 albuma, Vinyl, kasete, Live album i mnogo kompilacija, a najviše su se proslavili hitovima poput: ” Kokainka”, “Nikad Nemoj Plakati Zbog Ljubavi”, “Ladi Ladi Lom”…

pljuga-zbogom-brus-li-10

“Sa prirodnom nepretencioznošću obrađuju tradicionalne pesme, tako da refreni dugo posle nastupa zvone u glavi. I ne postoji kotlić iz koga neće zahvatiti kad spremaju svoju čorbu. Neko učeniji bi to opisao kao postmodernizam, a meni sve to izgleda kao dobra zajebancija. Da se stručno izrazim.”, Petar Janjatović

VN:F [1.9.20_1166]
| GLASOVA 0 | Dobar Artikl Ili Ne? Reci Nam, Budi Svoj!

denis vidmar-plavi

Rodjen 27 januara 1983 godine u Zagrebu. Petrova bolnica. Odrastao u Velikoj Kladusi (BiH), Tianjin & Beijing (Kina), Saigon (Vietnam). 1999 dosao u Kanadu. Trenutno zivim u London, Ontario, Kanada - studiram Politicke Nauke. Za vise info, molim da mi se javite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *