Pljuga

article-pljuga-grad-05

Pljuga.com je portal koji postoji vec 9 godina, i bavi se promocijom alternativne muzicke scene u regionu, kao i promocijom ukupne alternativne scene, te EX-YU rock scene.

Ovim putem Pljuga.com trazi dopisnike, recenzente, novinare kao i fotografe iz svih dijelova „Brodvitog nam Balkana“ (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, … etc.)

Posao je trenutno iskljucivo volonterske prirode sto se tice placanja, ali u dogledno vrijeme sa pravim sponzorima to cemo nastojati promijeniti.

Svako ko smatra da se nesto na muzickoj sceni regiona treba promijeniti, kao i osobe koje imaju ljubav prema “pravoj” muzici se mogu prijaviti. Prednost u svakom slucaju ce se dati, studentima Zurnalistike ili muzicarima.

Kracu biografiju dostaviti na mail adresu mirza.ajnadzic@gmail.com, a uz biografiju duzni ste dostaviti i kracu recenziju (ako se prijavljujete za posao dopisnika/recenzenta) nekog, po vasem izboru, benda ili albuma odredjenog benda.

Ako se prijavljujete za posao fotografa/fotoreportera uz biografiju, duzni ste dostaviti i informacije o fotoopremi koju posjedujete (etc. Nikon 40d with Nikkor 18-55mm lens, tip blica) i po mogucnosti jednu manju sliku napravljenu vasom opremom.

Takodjer, ukoliko imate ideju nekog novog posla kojim biste mogli doprinijeti, mozete se javiti na gore navedenu mail adresu.

Vise informacija cete dobiti nakon slanja vaseg maila, o buducim planovima kao i nacinu rada. Rado ocekujemo Vase javljanje.

S’ postovanjem,

Pljuga.com